Latteryoga – er den bedste medicin

Dr. Madan Kataria har skabt latteryoga, som bruges i latterklub og ved latterkursus

Sjovt billede fra latteryoga til en polterabend

Den indiske læge, Madan Kataria, har stiftet “Laughter Club, International“, hvor man bruger latteryoga, og han har udnævnt den 1ste søndag i maj til “Latterens Verdensdag”.

Madan Kataria fik ideen til latteryoga i 1995, da han arbejdede på en artikel om “Humor, den bedste medicin”. Her fik han lyst til at se, hvordan daglig latter kunne give bedre sundhed og velvære. Derfor gik han over i sin lokale park i Lockhanwalla, lige rundt om hjørnet fra hans hjem og lægepraksis i Bombay. Her laver mange indere deres morgengymnastik, så Madan Kataria samlede hurtigt en flok mennesker, og det blev starten på latteryoga.

Madan Kataria opdagede en slags meditations-latter, der var brugt i yogakredse. Her ler man uden grund, nærmest terapeutisk for at komme i kontakt med ens egen latter – og med de følelser, der ligger gemt dybt nede i sig selv.

Det er denne latterform, der nu bruges i latterklubber i hele landet. Madans geniale påhit er desuden, at han har kædet denne terapeutiske latter sammen med yoga-øvelser, der styrker vejrtrækningen og arbejder med muskelgrupper omkring indre organer og omkring muskulaturen, som vi bruger til at le med.

Latteryoga kan have en helbredende og forebyggende effekt på vores velvære. Latter styrker immunforsvaret, og udløser endorfiner i kroppen, som kan være med til at mindske stress.

Latteryoga benyttes også til et sjovt latterkursus, og ønsker du mere information om latteryoga eller et latterkursus, så er du meget velkommen til at kontakte os!