Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/delattergale.dk/public_html/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45
 latteryoga | Delattergale.dk

Warning: Use of undefined constant yes - assumed 'yes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/delattergale.dk/public_html/wp-content/themes/wp-sublime_basic/banner468.php on line 3

Kategori: latteryogaAustralske Universitet i gang med ny forskning om latter på virksomheder

Det er efterhånden 17 år siden, at den indiske læge Madan Kataria opfandt Latteryoga. Der har siden været et utal af dokumentationer på, hvordan latteryoga er til gavn for trivsel og godt helbred.

Latteryoga Australien og Deakin University School of Psychology i Melbourne er nu ved at lave yderligere forskning. De vil rapportere om virkningen af Latter Yoga på to virksomheder i Melbourne, og det bliver lavet i samarbejde med ti Melbourne baseret Latterklubber. Målet er at deltagerne skal lave latteryoga og grine sammen en halv time hver arbejdsdag.

Det overordnede formål med undersøgelsen er at måle subjektiv velvære hos medarbejderne. Det vil ske via en række skriftlige psykometriske tests, der vil blive sammenstillet, og derefter distribueres til offentliggørelsen. Programmet bliver overvåget af Dr. Melissa Weinberg.

Merv Neal der er administrerende direktør for Latteryoga Australien vil gennemføre Latteryoga sessioner dagligt med medarbejdere i en halv time. I alt vil der være mere end 70 sessioner i juli måned 2012.

Allerede efter kun tre dage med latteryoga, har flere medarbejdere fortalt om nogle fantastiske resultater:

“I går aften havde jeg masser af energi efter kl. 20, men normalt ville jeg have været træt”

“Denne morgen sov jeg uden at høre mit vækkeur. Det er ikke sket i mere end tredive år ”

“Sidste nat havde jeg den bedste nats søvn jeg havde haft i flere år, og kørte til arbejde med energi og klar til at deltage i den næste session”

“Det har været så godt for mig, at jeg har tænkt mig at deltage i begge sessioner i dag for at bidrage til at afhjælpe den stress jeg oplever på nuværende tidspunkt”
Grin dig selv glad – artikel og video om latteryoga

Har fundet en artikel og video om latteryoga, som er det vi laver til et latterkursus. Det er latterinstruktør Dave Bowtell fra Australien, der er med i artiklen og videoen. Dave fortæller om at det er god motion at grine, og det har en positiv effekt på depression, samt selvfølgelig er super sjovt. Du kan læse og se videoen her: http://www.abc.net.au/local/videos/2012/07/16/3546785.htm

Det er helt sikkert at det er sundt at grine, og især at gøre det sammen med andre mennesker er utroligt positivt. Det kan være med til at øge tilliden og samværet med andre mennesker. Så det er rigtig dejligt at Dave har succes med latteryoga i Australien.

Vil du gerne prøve latteryoga, så bør du prøve vores latterkursus 🙂 – http://delattergale.dk/latterkursus/
15 år med latterklubber

De 5 første medlemmer i den første latterklub i Indien af Dr. Madan Kataria

De 5 medlemmer i den første latterklub i Indien i 1995

Det er 15 år siden at Dr. Madan Kataria startede den første latterklub i Lokhandwala Park i Mumbai (India), og der var 5 medlemmer i den første latterklub. Det er helt vildt som latterklubber og Latter Yoga bevægelsen har spredt sig over hele verden, og været med til at ændrede livet for tusinder og atter tusinder af mennesker.

I Danmark er der ikke så mange latterklubber mere, men flere Latterkonsulenter, der laver rigtig mange latterkurser til fester, polterabend og firmaarrangementer. I andre lande er det omvendt, at der er rigtig mange latterklubber, men latterkurser er ikke så populære til forskellige arrangementer.

Efter 15 år er der latterklubber i mange lande, og bare i Indien mener man, at der er omkring 10.000 latterklubber. Så er der ikke en latterklub i nærheden af hvor du bor, så kunne du jo undersøge om, der er en latterklub, der hvor du skal på ferie næste gang? Det vil helt sikkert være en fantastisk måde, at møde lokalbefolkningen på 🙂
Iranske Latterklubber er en succes

Succes med sjove latter klubber i Iran

Medlemmer i en latterklub i Iran

17.000 medlemmer i de iranske Latterklubber er ikke en dårlig vittighed, men en virkelig nyhed fra Iran. I januar var nogle medlemmer fra latterklubber i Teheran på besøg hos Dr. Madan Kataria i Mumbai (det er Dr. Madan Kataria der har opfundet latterklubber). Med til Mumbai havde de en invitation til Dr. Madan Kataria, om at komme til Iran og sprede Latterklub bevægelsen.

Regeringen i Teheran har oprettet mange Latterklubber i biblioteker og udvalg centre, hvor medlemmerne griner hver dag. Der er mere end 17.000 medlemmer i disse latterklubber og de ser frem til Dr. Madan Kataria’s besøg i Iran.

Mr. Ali Merikhi der lærte Latter Yoga ved at se uddannelse dvd’er fra Dr. Madan Kataria. Har startet en latterklub, og kan fortælle, at over 80 procent af medlemmerne i de iranske latterklubber er kvinder … 🙂

Det er en fantastisk nyhed og dejligt at latteryoga og latterklubber er kommet til Iran. Kan du forestille dig at folk kommer i latterklub i Iran? Hvis ikke, så er her billeder fra latterklubber i Iran 🙂

Laughter Clubs in Iran
Latter Yoga Ved Vinter-OL i Vancouver

latter yoga (latterkursus) ved De olympiske vinter lege i Vancouver

Latter Yoga Ved Vinter-OL i Vancouver

Der vil være latter yoga (latterkursus) ved De olympiske vinter lege i Vancouver! Det er de to Latterinstruktører Jeannie Magenta og Alex Phaneuf i Vancouver, som vil lave en 15 min latter yoga den 24. og 25. februar. Foran over 10.000 mennesker, der mødes til et udendørs arrangement med musik, dans og andre aktiviteter under den igangværende Olympiske Vinterlege.

Arrangementet er en del af “Made in Vancouver” Festival finder sted på Hamilton Street lige i hjertet af Yaletown, der er centrum for alle de olympiske aktiviteter. Det er arrangeret af et firma kaldet “I Heart Van Art”, som fremmer lokale Vancouver baserede talent: musikere, billedkunstnere, dansere, performance kunstnere, film, underholdning osv.

Denne begivenhed vil være en milepæl i historien om Latter Yoga. Der som bevægelse breder sig til flere lande og begivenheder, og flere og flere mennesker bliver bevidste om de mange fordele ved latter yoga. Har du prøvet latter yoga (latterkursus)?